Zárt technológiájú, nagynyomású, gőzborotvás mosóberendezésünk lehetővé teszi egyedi és sorozatgyártású vas, acél, alumínium, cink,réz, és egyéb könnyűfémek zsírtalanítását, foszfátozását 4,2 m hosszú x 1,1 m széles x 2,0 m magas méretben.

A fémek felületén található zsír, olaj és egyéb szennyeződéseket eltávolítjuk, ezáltal a festék tapadása megfelelő lesz. A porfestésnek nagyon fontos része a zsírtalanítás. Ha az előkészítés nem megfelelő, a porfesték le fog jönni a felületről, mert nincs megfelelő tapadása. Több előkészítési forma ismert, mi a foszfátozást alkalmazzuk, mert a többi technológia ma már nem ad megfelelő eredményt.

A foszfátozás alkalmazásával kiváló tapadóképességet biztosítunk a porlakk és a fémfelületek között. Az 50-55 fokon történő zsírtalanítás és foszfátozás alkalmával a szennyeződés átalakul, a munkadarabokat 140-150 fokon kemencében kiszárítjuk. A zsírtalanító és foszfátozó vegyszereink fő beszállítója a Henkel, mely által kiváló és korszerű anyagokat alkalmazunk, hogy a felülettisztítás tökéletes legyen.